Hampaiden valkaisu

Varmasti jokainen toivoisi omaavansa kauniin valkoisen hymyn, mutta ovatko hampaiden valkaisuhoidot turvallisia?

Hampaiden valkaisusta on tullut suosittu trendi, kun yhä useampi haaveilee valkoisesta hammasrivistöstä. Markkinoilla on paljon erilaisia hampaiden valkaisutuotteita, mutta niiden turvallisuudesta ei ole aina takeita. Ennen kuin lähtee ostamaan tuotteita on parasta kääntyä ensin hammaslääkärin puoleen ja tarkistuttaa hampaat. Jos harkitset hampaiden valkaisua hampaissa ei saa olla reikiä, ientulehdusta tai hammaskiveä, jotta valkaisuhoito voidaan toteuttaa. Kaikista turvallisimman tuloksen saat hammaslääkärillä tai vaihtoehtoisesti hammaslääkäristä saatavien muottien ja valkaisuaineiden avulla. Kun valkaisu suoritetaan oikeaoppisesti se ei ole haitallinen hampaille, mutta valkaisu voi kuluttaa hammaskiillettä, jos sitä tekee usein. 

Miten hampaiden valkaisuhoito tehdään?

Hampaiden valkaisun voi tehdä itse kotona asteittain tai hammaslääkärin/suuhygienistin vastaanotolla. Nopein vaihtoehto on vastaanotolla tehtävä valkaisu. Joillekin hymyn kirkastamiseksi riittää suuhygienistin tekemä tehopuhdistus, kun taas toisilla hampaiden luonnollinen väri on keltaisempi, jolloin valkaisu voi olla hyvä vaihtoehto. Hammaslääkärissä tehtävään valkaisuun on olemassa erilaisia vaihtoehtoja kuten valkaisulusikoilla tehtävä valkaisu tai valon avulla tehtävä hoito. Kotona tehtävä valkaisu aloitetaan myös suun terveydenhoidon ammattilaisen vastaanotolla, missä hampaista otetaan jäljennökset ja niiden avulla tehdään lusikat, joita käytetään yhdessä valkaisuaineen kanssa.

Hampaiden valkaisun jälkeen

Hampaiden valkaisun jälkeen on tärkeää huolehtia siitä, että vaalentuneet hampaat eivät värjäydy ruoka-aineista tai tupakkatuotteista. Kaksi tuntia valkaisun jälkeen suositellaan olla syömättä tai juomatta. Seuraavan 48 tunnin aikana tulisi välttää happamia tai värjääviä ruoka-aineita kuten kahvi, tee, kaakao, punaviini, mustikka jne. Seuraavan kahden viikon aikana on yhä suositeltavaa välttää värjääviä ruoka-aineita.

Joissakin tapauksissa hampaiden valkaisu voi aiheuttaa lievää tai voimakasta hampaiden vihlomista valkaisuhoidon aikana tai sen jälkeen. BioMin™ - hammastahnat sopivat erinomaisesti käytettäviksi ennen valkaisuhoitoja ja niiden jälkeen, koska ne vähentävät hampaiden vihlontaa erittäin tehokkaasti. Jotta voit säilyttää valkaisun jälkeen upean hymyn suosittelemme hampaiden harjaamista kahdesti päivässä fluorihammastahnalla kuten BioMin ™- F.


 

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista