BioMin F hammaskiven poiston jälkeen

Miten käyttää BioMin- hammastahnaa hampaiden yliherkkyyden  estämiseksi hammaskiven poiston jälkeen

Monet kärsivät hampaiden vihlonnasta hammaskiven poiston jälkeen. BioMin F- hammastahnan levittäminen hampaisiin heti hoidon jälkeen voi estää hampaiden vihlontaa.

Hammaskiven poisto aiheuttaa yleensä hampaiden yliherkkyyttä (vihlontaa). Se on ongelma, johon suuhygienistit törmäävät työssään liian usein. Hammaskiven poisto aiheuttaa joillakin asiakkailla lyhytaikaista vaivaa kun taas toisille toimenpide on sietämätön.

BioMin F: n levittäminen hampaisiin hammaskiven poiston jälkeen on osoitettu vähentävän hampaiden yliherkkyyttä tai jopa poistavan sen kokonaan.

Contemporary Clinical Dentistry (2018) –julkaisemassa tutkimuksessa verrattiin kolmen eri tyyppisen hammastahnan tehokkuutta vähentää hampaiden vihlontaa - heti toimenpiteen jälkeen  sekä 15, 30 ja 60 päivää myöhemmin.

Ryhmä, joka harjasi hampaat BioMin F- hammastahnalla koki alhaisempaa hampaiden vihlontaa heti toimenpiteen jälkeen ja seuraavan kahden kuukauden aikana.

Suuhygienisti Gitana Rederiene levittää nyt rutiininomaisesti BioMin F -hammastahnaa pehmeällä pyörivällä harjalla hammaskiven poiston ja kiillotuksen jälkeen. "Koska BioMin muodostaa fluorapatiittikerroksen hampaan pinnalle, voin olla varma, että potilaani lähtevät poliklinikalta suojatuilla hampailla", hän sanoi. "He eivät enää valita toimenpiteestä aiheutuvaa hampaiden yliherkkyyttä."

Lontoon suuhygienisti Bhavana Dower on samaa mieltä. Hän suosittelee myös, että potilaat käyttävät tuotetta ennen syväpuhdistusta ja valkaisua ongelman syntymisen estämiseksi.

BioMin hammastahnan käyttö hammastoimenpiteissä

  • Hammaskiven poiston jälkeen puhdista hampaat pastapuhdistuksella (hampaiden pastapuhdistus tarkoittaa hampaiden harjausta hammastahnaa muistuttavalla, mutta karkeammalla tahnalla).
  • Huuhtele suu
  • Levitä pieni määrä BioMin F- hammastahnaa sekoituskuppiin
  • Laita BioMin F- hammastahnaa pieneen pyörivään hammasharjaan käyttäen alhaista nopeutta ja levitä varovasti niihin hampaisiin mistä hammaskiveä on poistettu

Lähde: Ashwini S, Swatika K, Kamala DN (2018) Comparative evaluation of desensitizing efficacy of dentifrice containing 5% fluoro calcium phosphosilicate versus 5% calcium sodium phosphosilicate: A randomized controlled clinical trial. Contemp Clin Dent 9: 330-336.