Lasten suunterveys

Lasten suunterveydestä huolehtimiseen liittyy olennaisesti ruokailutottumukset ja suuhygienia. Jokainen vanhempi luonnollisesti haluaa huolehtia lapsistaan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta valitettavasti vanhemmat eivät aina kiinnitä riittävästi huomiota lasten suuhygieniaan. Olemme koonneet muutamia vinkkejä, joiden avulla voitte huolehtia lasten hampaista ja opettaa heille tapoja, jotka edistävät lasten suunterveyttä.

Miten huolehtia lapsen suunterveydestä?

Paras tapa lapsen suunterveyden ylläpitoon on vanhempien oma esimerkki. Sokerin määrää ruokavaliossa olisi suositeltavaa rajoittaa. Lapsen on hyvä tottua itse hampaiden harjaamiseen pienestä pitäen. On kuitenkin huomioitava, että vanhempien tulisi harjata alle 6-vuotiaiden lasten hampaat kaksi kertaa päivässä ja tarkistaa harjaustulos edelleen siihen asti, kunnes lapsen hienomotoriikka on riittävän kehittynyt (n.8-12- vuotiaaksi asti).

Lapsen voi viedä ensimmäistä kertaa hammaslääkäriin heti, kun lapsen ensimmäiset maitohampaat ovat puhjenneet. Näin lapsi saa rauhassa tutustua hammaslääkäriin ja tulevat käynnit eivät muodostu pelottaviksi. Ole positiivinen hammaslääkärireissun suhteen ja yritä luoda siitä lapsellesi mahdollisimman hauska kokemus. Tämän tapaamisen yhteydessä saat myös tietoa miten säännöllisesti lapsen tulisi käydä suun terveystarkastuksessa.

Miksi lapsen suunterveydestä huolehtiminen on tärkeää?

Suunterveys on olennainen osa kehon terveyttä ja terve suu edesauttaa koko kehon hyvinvointia. Huono suunterveys on riskitekijä monien eri sairauksien kehittymisessä. Huono suuhygienia voi johtaa hampaiden reikiintymiseen lapsilla jo taaperoiässä. Yleensä taustalla ovat runsas sokeristen juomien nauttiminen. Lisäksi ei ole epätavallista, että varhain reikiä hampaisiin saaneen lapsen hampaiden pesusta ei ole huolehdittu riittävästi ja näin ollen lapsi jää vaille fluorihammastahnan reikiintymistä vastaan antamaa suojaa.

Motivoimalla ja opettamalla lasta huolehtimaan suunterveydestä jo varhaisessa vaiheessa voit edistää lapsen koko elimistön terveyttä ja hyvinvointia.

Milloin lapsen hampaiden harjaus tulisi aloittaa?

Lapsen hampaiden harjaus tulisi aloittaa heti, kun lapsen ensimmäinen maitohammas on puhjennut, joka on n. kuuden kuukauden iässä. Harjaus tulisi aloittaa pehmeäharjaisella harjalla käyttäen fluoripitoista hammastahnaa. Harjaa lapsen hampaat kaksi kertaa päivässä: aamulla ja ennen nukkumaanmenoa. Vältä suun huuhtelua vedellä, koska se pesee pois hammastahnan vaikuttavat aineet.

Mikä on BioMin™ F- hammastahna lapsille?

Lapsille suunnattu BioMin F- hammastahna perustuu samaan innovatiiviseen teknologiaan kuin alkuperäinen BioMin F. Lapsille suunnattu hammastahna vapauttaa samalla tavalla hitaasti ja yhtäjaksoisesti fluoria, kalsiumia ja fosfaattia muodostaen hampaan pinnalle suojaavan kerroksen vahvistaen hammaskiillettä.  BioMin F- hammastahna lapsille on pian saatavilla Suomessa! Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä myyntitiimiimme: myynti@dentalkit.fi

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista